dimecres, 14 de novembre del 2012

Fases de la transició demogràfica:


Aquí us deixem un petit gràfic, on podeu veure les diferents fases que ha patit la demografia. La primera (abans de l’any 1780)  pertany a la demografia preindustrial, la segona (1789 a 1880) i la tercera (1880 a 1940 ) son les dades de la revolució demogràfica, i la quarta i ultima fase (1940 cap endavant ) pertany a la demografia de desprès de la revolució.



La primera fase es caracteritza per el lent creixement de la població, la segona, al contrari que la primera per el rapit creixement d’aquesta. En la tercera el creixement de la població es fa mes lent i en la ultima hi ha un lent creixement de la població. 

Una dada importan, que no han ficat en aquesta gràfica es la evolució de la població , per això us deixem una altra gràfica on podeu observar l'evolució de la població anglesa entre mitjans del S.XVI i XIX aproximadament:  


Podem fer un petit comentari i dir que la població ha anat augmentan considerablement des de la primera fase fins la ultima. Les causes i les conseqüències les explicarem més endavant.  



2 comentaris: