divendres, 16 de novembre del 2012

1. Demografia Preindustrial



La demografia preindustrial es la primera fase de la revolució, es situa abans de l’any 1780 , es caracteritza per els següents punts:

1.1.  Situació demogràfica abans de la Revolució.

-       Abans de la revolució industrial, típic de les societats preindustrials, Gran Bretanya tenia unes taxes de natalitat i de mortalitat molt altes, això causava que en creixement natural o vegetatiu fos molt lent . El que significa que el creixement natural sigues lent es que la mortalitat en persones adultes (que eren les que tenien que morir per edat) era molt mes inferior a la mortalitat infantil.
  
1.2.  Economia i societat Preindustrial.

-Les característiques d’aquest factors son:

·      La principal i mes important va ser l’escassetat econòmica que anava lligada a una baixa productivitat agrícola. La major part de la població, al voltant del 90%, eren famílies agrícoles les quals van deixar de tindre un treball agrari productiu. 
·      La població estava organitzada per estaments (Antic Regim) i la renta era repartida de forma mol desigual. El 90%, que corresponia al tercer estat, vivien en condicions pèssimes i la resta, els nobles i el clergat, rebien la major part de la renta encara sen una gran minoria.
·      Les males collites i la muntada de preus va provocar que en freqüència es produïen motins y revoltes dels desfavorits, el tercer estat, que el que volien era aconseguir la baixada de preus

2.3. Conseqüències Preindustrials.

- La conseqüència d’aquests factors desenvolupats en la primera fase preindustrial va ser el començament en el 1789 de la pròpia Revolució Industrial, amb una sèrie de canvis demogràfics provocats per abundants millores en diferents àmbits. 







En aquestes dues primeres imatges ens podem fixar en l’aspecte del tercer estat, vivien en condicions pèssimes sense diners i passant malalties. Molts dels nens morien per la falta de menjar que els provocava aquest aspecte.

Aquesta ultima imatge son una sèrie d’escultures que estan a la capital de Irlanda, Dublín, son un petit memorial a la fam passada en aquesta època. Es pot veure els rostres de la gent, desganats i tristos. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada